Főoldal  -  Klímaberendezések  -  Szállitó-cég  -  Vásárlási-feltételek  -  Segitség  -  E-mail
Menü
Megrendelés
Szállitás
Garancia
Vásárlás
Katalógusok
Szerelési csomag
Segitség
Klímaberendezések
Kapcsolat
Inverter

Egyéb klímák:

Bitcoin-ért klíma

Hitachi klíma

Toshiba klíma

Samsung klíma

Fujitsu klíma

Mobil-klíma

Inverteres klíma

LG klíma

Mai látogatók:
Összes látogató:
Egyedi látogatók:

Webfabrika

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Szürörendszerek

Patrol szenzol és E-ion

Légtisztitó:

A 2007-es év ujitása a Panasonic-tól. A levegö megfigyelése a légkondicionáló müködése alatt és kikapcsolt állapotban is. Ha szennyezödést érzékel, akkor azonnal bekapcsolja a berendezést, és megtisztitja a helyiség levegöjét.

Bövebb információt a
magyar katalógusban talál.
Klímaberendezések szűrőrendszerei, ismerje meg a lehetőségeket.

Porszűrő: A levegőben lebegő porszemcsék kiszűrésére alkalmas szűrő. Lehet egyszerű sűrű szövésű ami alkalmas a por megkötésére vagy sztatikus ami a szennyeződéseket mint a mágnes magához vonza. Ez a szűrőbetét fajta a klímaberendezésbe beszívott levegő durva szennyeződéseit képes megkötni. Némelyik szűrőbetétet ellátják, egy védőréteggel, ami megakadályozza a penészedést és a baktériumok elszaporodását a felületükön. Ez a szűrőbetét az inverteres és a nem inverteres klímaberendezésekben is megtalálható. Tisztítani langyos mosószeres vízzel lehet.

Pollenszűrő és baktériumszűrő: Talán ebből van a legnagyobb választék a gyártók részéről, többféle megoldás létezik a levegő mechanikus finom szűrésére. Az alapszűrőbetét igen sűrű szövevényes anyagból készül, mert így lehetséges a legnagyobb tárolókapacitást elérni. Például hasonlatként: ha a tüdőt felépítő levegővel telt hólyagocskákat kiterítenénk, egy futballpálya nagyságú felületet kapnánk. A klímaberendezésben a pollen és baktériumszűrő hasonló módon kis mérete ellenére nagy felületen kerül kapcsolatba a rajta átszívott levegővel. A vírusok, baktériumok és a pollenek megkötéséhez hatástalanításához a szűrőbetétet különböző vegyi anyagokkal itatják be. A vegyi anyagok lehetnek természetes vagy mesterséges eredetűek.

Plazmaszűrő: Egy elektrosztatikus elven működő levegőszűrő rendszer, ami nagy hatékonysággal távolítja el a kisebb szennyeződéseket a levegőből. A rajta keresztül áramló levegőt egy magasfeszültségű téren vezetik keresztül, ami egyféle polaritással tölti fel a levegőben lévő port és szennyezőanyagot. Majd a levegő egy ellentétes polaritású rácson halad át, ami a benne lévő feltöltött részecskéket magához vonzza. Ezzel a módszerrel a plazmaszűrő legapróbb részecskéket így a füst, baktériumok, vírusok, szagok stb. is kiszűrhetők a levegőből. A plazmaszűrő vízzel tisztítható, de tisztítás előtt ki kell kapcsolni a klímaberendezést.

Aktívszenes elektrosztatikus szűrő: Kettő részből áll, az első része egy plazmaszűrő a második része aktívszén bevonatú rácsból, mely megköti a szagokat és veszélyes gázokat. Az aktívszén nagy tárolókapacitású anyag, kiváló szag és gázmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. Ezt a tulajdonságát kihasználva semlegesíthetőek a nem kívánt szagok és illatok. Tisztítása a plazmaszűrőnek vízzel lehetséges, de az aktívszén tisztításáról nem nyilatkozik a gyártó. Az aktívszén élettartama nem meghatározható magában, egy idő után telítetté válik. Az aktívszén szemcsék nagy fajlagos felülettel rendelkeznek, fajlagos felülete 800 - 900 m2/g. A szennyeződések megkötődésekor az aktívszén felületén különböző fizikai és fiziko-kémiai folyamatok zajlanak le. A szennyező anyagok a szénszemcsék belső repedésrendszerébe vándorolnak, majd a felületen megkötődnek.

Kérdése van?
FJS WebFabrika 2008.